Hjem  Om Ainsha  Om Karen Skovmand  Nyt?  Kontakt 

IT-LIVET


It er noget underligt noget. Det er også noget irriterende noget. Og frem for alt er det oftest sjovt. Jeg synes jeg er heldig at leve i en tid hvor informationsteknologien hver eneste dag giver mig nye muligheder for at lære og lege.

Faget Kommunikation og it , i daglig tale bare Komm/it, som jeg underviser i, giver mig mulighed for at udnytte min fascination af it på en fornuftig måde. Nedenunder har jeg beskrevet nogle af mine favoritprogrammer og vedhæftet enkelte vejledninger. Alle programmer er gratis. Jeg har også indsat nogle links til gode hjemmesider.

Kompozer

Et fremragende, open source (og derfor gratis) program til at lave hjemmesider med, bl.a. denne. Hent det fra Kim Ludvigsens ligeså fremragende hjemmeside Ludvigs hjørne, hvor der også er vejledninger. Hent min egen vejledning her.

Paint.NET

Et fint billedbehandlingsprogram, desværre kun til Windows. Hent det her (pas på reklamelinksene).
Hent min korte vejledning her.

Audacity

Et utrolig godt open source lydprogram. Jeg bruger det til at optage og til at træne engelsk udtale med. Besøg Audacity her. Hent min vejledning her.

FastStone Photo Resizer

(Besøg dem her). Programmet konverterer lynhurtigt alle mulige billedfiler om til andre formater, størrelser, opløsninger, navne m.m.

TouchFreeze

Et uundværligt program er TouchFreeze (hentes her) til Windows. Det "fryser" følepladen delvist, således at markøren ikke flytter sig ved mindste berøring. Som forfatter er det fuldstændig vidunderligt at skrive hvor man tror man skriver og ikke pludselig et vilkårligt andet sted på skærmen.

Primo PDF

Et nyttigt program er Primo PDF, som hurtigt og nemt forvandler alle dokumenter til pdf-dokumenter. Besøg dem her. Programmet installerer sig selv om en kunstig printer, og pdf-filen laves altså ved at sende programmet til udprintning hos Primo PDF-printeren. Samtidig vælger man om kvaliteten skal være til print, skærm eller andet.

The Free Dictionary

Jeg er også blevet rigtig glad for The Free Dictionary. Udover forklaring af ordene på engelsk (og meget mere) har den også udtale som man kan høre klik på det lille højttalerikon.

UdtaleNu

Jeg skulle være et skarn hvis jeg ikke medtog min egen hjemmeside til træning af engelsk udtale... Den koster normalt penge, men fordi du har fundet linket via ainsha.dk, får du den gratis. Du skal bare angive Ainsha som brugernavn. Koden er navnet på ham hun skriver sin historie til... Husk stort begyndelsesbogstav.

Jeg lavede i sin tid UdtaleNu med basis i et dyrt lydprogram, som året efter blev forældet da Internet Explorer 7 kom frem (fordi både IE 7 og 8 blokerer for den slags programmer uden at fortælle det til brugeren). Lydprogrammet fungerer dog stadig, men kun hvis du selv slår blokeringen fra under IE's indstillinger. Det virker slet ikke til andre browsere (øv). Alternativt kan du downloade lydfilerne i mp3 og bruge dem sammen med Audacity (jf. vejledningen længere oppe). Det er faktisk pærenemt.