Hjem  Om Ainsha  Om Karen Skovmand  Nyt?  Kontakt 

NYT?

1. januar 2013

En lidt anderledes nyhed. Måske næsten en ikke-nyhed? Men der er så mange (heldigvis) der spørger til hvordan det går med den fjerde Ainsha-bog Randen, som jeg jo har lovet et andet sted på denne hjemmeside, at jeg synes jeg må svare. Og svaret er (desværre) at det trækker noget ud. Måske bliver det først 2014, men ikke 2013. Og som tiderne er, nok ikke engang i bogform, men som e-bog. Ligesom de første Ainsha-bøger nu kun fås som e-bøger.

Randen bliver anderledes end de andre Ainsha-bøger. Det er kun delvist Ainsha der fortæller. Til gengæld får mange andre personer stemmer. Gøgleren Torall er den samlende stemme, ham der forener de mange forskellige hstorier. Den vigtigste historie er historien om Ainshas mors mor, Solaine Enora, og med den historie kommer også forklaringen på hvordan Ainshas mor Soraya kom fra Lethingo til den lille hytte ved Nikita-søen.

En anden historie tilhører Akhann, den lille forhutlede slavedreng som Ainsha tager til sig i Kaer Man, og som er lige ved at få dem alle slået ihjel fordi han er nødt til at besøge sin mor en sidste gang for at sige farvel til hende. Akhanns historie er ikke færdig, men første del af den kan læses her.

En del af forklaringen på at Randen tager lidt tid kan læses i det interview som Karin Hald lavede med mig i juni 2012. Læs det her. Der fortæller jeg også den lidt sørgelige historie om hvordan det går med min oversættelse af Ainsha-bøgerne til engelsk, nemlig at det ikke går så ringe endda ("Fabulous writing, intriguing characters & story line. Please read, you won't regret it...." skrev en læser på Amazon), men at mit forlag, Sibling Press, pga. økonomiske problemer kun har udgivet den første bog som e-bog. E-bøger er jo sådan set gode nok, men svære at holde i hånden. Og at holde en bog i hånden, sådan rigtigt, er næsten lige så godt som at holde sit barn i armene (kun næsten).

En anden forklaring, som vist er gennemgående tema på disse sider, er min kroniske mangel på tid. Tidsmangel er slemt for folk som mig, der roder rundt med alt for mange projekter.

Et lidt skæggere projekt (håber jeg) er afslutningsprojektet til min Master i IT. Jeg vil undersøge mulighederne for at bruge Second Life til at undervise HTX-elever i forskellige byggeprojekter og andre emner egnet til virtuel undervisning. Jeg er stadig newbie i SL og har været det i et par år. Måske fordi jeg ikke egner mig til det mere sociale aspekt af internettet. Men på længere sigt tror jeg godt jeg kunne finde ud af at etablere mig som SL-forfatter.

Hvis nogen skulle have lyst til at hilse på mig i SL, hedder jeg Adolay derinde. Jeg har også fået foræret et lille, meget sødt hobbit-agtigt hus af Linden-folkene. Det har adressen http://slurl.com/secondlife/Kantharos/46/92/0. Jeg er der ikke så tit, men måske vi ses.
 


11. april 2010

Dagens nyhed er vel denne: at nu går min nye version af ainsha.dk identisk med karenskovmand.dk i luften. En dejlig dag.