Hjem  Om Ainsha  Om Karen Skovmand  Nyt?  Kontakt 

hvem er ainsha?


Ainsha er en romanperson. Ainsha er også hovedpersonen i mine romaner Kniven, Rosen og Fløjten.

Og jeg selv er Karen Skovmand, forfatter siden 2002, hvor min første roman blev udgivet hos Gyldendal. Det var Ainshas Historie, der blev genudgivet som Kniven i 2007. I 2004 kom efterfølgeren Ilyathens Stemme. Ligesom den første, måtte Ilyathens Stemme også skifte navn ved genudgivelsen i 2007, nemlig til Rosen. Kun bind nr. 3, Rosen, skiftede ikke navn. Til gengæld hedder hele serien nu Ainshas Historie. Harvey Macauley har lavet de nye omslag. De er utrolig smukke, synes jeg.

Ainshas Historie foregår i en middelalderagtig verden, som i Ainshas bevidsthed ikke er andet end - Verden. Ligesom vores verden er det. Der findes ikke andet.

Ikke andet end de vilde sletter i Nord, hvor detvaeli-folket lever med deres heste og drøm om hævn over Syd. Skovlandet Lethingo, mystisk og mørkt. Bjerglandet Aran, hvor Ainsha er født. De mange lande i Syd, sluttet sammen under antainernes hårde styre. Og de mange andre lande, som Ainsha efterhånden kommer til at besøge i sin store kamp for kærlighed og fred.

Har du mod på at læse i og om bøgerne, så klik dig vej i linksene, specielt Mere om Ainsha, hvor jeg har skrevet om Ainshas vej ind i mit liv og hvordan historierne blev til.