Hjem  Om Ainsha  Om Karen Skovmand  Nyt?  Kontakt 

MUSIKLIVET


Karens dejlige BeltramiJeg har spillet musik næsten lige så længe som jeg har levet. Først klaver — Klaverskole 1, 2 og 3, en masse Chopin og Beethoven uden at jeg nogen sinde blev helt god til det.

Siden prøvede jeg lidt violin, lidt guitar, lidt blokfløjte. Det var ok, men musikken ville alligevel ikke rigtig komme.

Men en dag hørte jeg noget helt speciel musik i radioen. En fløjte og en tromme. Det var bare så hurtigt og så hjertegribende uden at jeg helt forstod hvorfor. Det var irsk, og den irske folkemusik er blevet hos mig lige siden, i skarp konkurrence med klezmer og balkanmusik.

Efter nogle år kom jeg til at spille tinfløjte i et lille band med folk der også havde det på samme måde med irsk. Clumsy Lovers endte vi med at hedde, og vi havde nogle gode år sammen. Det var Dan fra Clumsy Lovers der en dag mødte op med en harmonika til mig. Spil lige på den, sagde han til mig. Det kunne jeg selvfølgelig ikke, men jeg begyndte at øve mig. Det tog nogle år, og så kunne jeg.

Clumsy Lovers spiller jeg ikke med mere, men jeg spiller stadig harmonika. Harmonikaen gik mig til hjertet på en måde intet andet instrument har gjort. Dans lille harmonika blev skiftet til en anden, der siden blev skiftet til en Hohner, som igen blev skiftet til en Beltrami her sidste år. Pragtfuld harmonika. Pragtfuld lyd. Jeg kan spille en balsal op med den, men jeg kan også spille ganske stille.

Der findes mennesker der hverken forstår harmonika eller irsk musik. For hvem begge dele er en lille smule pinligt. Jeg tænker næsten det skyldes at de er vokset op med for lidt musik og derfor ikke har fået udviklet de rigtige dele af hjernen ordentligt. Lidt ligesom mennesker der vokser op uden litteratur og derfor ikke kan værdsætte hverken fantasy eller science fiction eller anden god litteratur. Som ender med kun at have statsministerbiografier på reolen.

Dem om det. Jeg kan heldigvis nyde både det ene og det andet. Jeg har lagt nogle musikstykker her nedenunder. Undskyld den knap så gode tekniske kvalitet. Under Musikken i Ainsha kan du forresten høre Lazlas Rose.

Connies vals
Jenny's Chickens
Coleraine - The Musical Priest